Posts

Showing posts with the label Tips kecantikan

REVIEW: SHAMPOO SANTAN SOLUSI TERBAIK MASALAH RAMBUT

Image
Bagi wanita berhijab masalah rambut yang sering dialami adalah kegatalan kulit kepala, kelemumur dan rambut berbau kurang menyenangkan. Garu-garu kepala sebab kepala memang dah sedia gatal ditambah lagi buntu dan pening memikirkan cara nak atasi masalah ini. Masalah keguguran rambut pula merupakan masalah yang dialami baik wanita mahupun lelaki. Apakah masalah rambut yang korang hadapi? Jomlah share sini.  Bagaimanakah cara penjagaan rambut bagi memastikan rambut kekal sihat? Dalam entry sebelum ni, lien pernah berkongsi tentang penjagaan rambut. Antaranya adalah minum air putih yang cukup, mencuci rambut mengikut jadual dan yang penting pemilihan produk penjagaan rambut yang betul.  Bercakap mengenai produk penjagaan rambut ni lien ada terima bungkusan produk penjagaan rambut dari saudari Qisha. Sebaik sahaja membuka bungkusan yang dikirim oleh saudari Qisha iaitu ejen shampoo santan , lien sangat teruja dan tak sabar untuk mencuba. Kini sudah lebih 2 bulan lien m

Neutrogena Deep Clean Hydrating Cleansing Oil to Foam Pilihan Dalin LienDa WInda

Image
Selama ini ku tercari-cari teman sejati.Akhirnya sudah ku temui.Lalalalala...Korang nak tahu tak kenapa lien happy sangat?Sebab lien dah jumpa solution kepada masalah kulit lien selama ni.Lien ni kerap juga berada di bawah terik mentari,gemar bermekap,seharian berada di tempat berhawa dingin dan kadang-kadang culas minum air putih.Tanpa lien sedari hal tersebut menyumbang kepada masalah kulit kering.Masalah kulit kering sangat menghantui lien.Lien dah temui penyelesaian kepada masalah lien.Lien nak beritahu korang,lien dah jatuh cinta dengan Neutrogena Deep Clean Hydrating Cleansing Oil to Foam. 5 SEBAB JATUH CINTA DENGAN NEUTROGENA DEEP CLEAN HYDRATING CLEANSING OIL TO FOAM 2 DALAM 1: PEMBERSIH DAN PENANGGAL MEKAP Yang paling menarik,Neutrogena Deep Clean Hydrating Cleansing Oil to Foam boleh digunakan sebagai makeup remover dan juga pembersih.Boleh menjimatkan masa dan wang sekaligus membersihkan wajah sebaik yang mungkin dengan hanya satu cucian. BAU YANG HARUM

Review : Sasatinnie Peach Facial Mist Toner

Image
Assalamualaikum.. Jatuh cinta pandang pertama...haha.Ops..jatuh cinta dengan sape ni?Jeng jeng jeng.Ni ha..sasatinnie peach facial mist toner. Bagaimana lien diperkenalkan dengan produk ni?Purchase with purchase. Cashier dekat sasa memperkenalkan produk ni ketika lien membuat bayaran di kaunter sasa tu.Dah sebulan cuba dan lien dah jatuh cinta.So korang tau lah kan mana nak dapatkan sasatinnie peach facial mist toner ni.Harga mampu milik dan tahan lama.Memang best. Okay..jom lien cite apa yang bestnyer sasatinnie peach facial mist  toner ni: ü Bau wangi dan rasa ringan serta segar bila korang spray kat muka ü Dua dalam satu..mist dan toner dengan hanya sekali spray sahaja.Nak spray sebelum makeup pun boleh dah siap makeup pun boleh atau tanpa makeup pun boleh.Sasatinnie peach ni boleh melembapkan kulit korang especially korang yang selalu berada di tempat berhawa dingin tu boleh buat kulit kering teruk tau. ü Harga murah sangat dan tahan lama ü Botol kec

Lebat Lentik Mascara

Image
Assalamualaikum.. Entry kali ni lien nak bagi idea kat korang tuk makeup mata yang galak. Lien memilih lebat lentik mascara keluaran v.asia tuk share dengan korang tuk dapatkan solekan mata yang galak walaupun tidak memakai bulu mata palsu. Harga lebat lentik mascara ni boleh dikatakan mampu milik.Hasil solekan kat bulu mata tu speechless... aummm aummm ja lah.Terbeliak semua mata yang memandang.Hihihii.Senang nak cuci plak tu. Kalau nak solat,boleh lap dengan wet tisu ja dah boleh terus ambil wuduk dah. Raya aidiladha dah nak dekat. Nak tampil lebih gojes pada hari raya tu boleh la solek mata uols dengan lebat lentik mascara ni.Lien sendiri dah cuba lebat lentik mascara ni. Besh sangat. Terima kasih sudi baca entry ni.

Ateeya Kolagen

Image
Kepentingan Kolagen Apabila usia semakin meningkat bermula seawal usia 25 tahun proses pengurangan kolagen oleh sel fibroblast akan berlaku . sebab tu la bila uols dah cecah usia 26 tahun tu kan uols akan mula rasa kulit dah kurang keanjalan, kedut bawah mata memang ketara sangat, mula tumbuh opocot jeragat kat muka, kulit pun nampak  kusam dan tak bermaya dan oh nooo nampak tua sob sob. Faktor alam sekitar seperti debu dan kotoran, terdedah terlalu lama kepada sinaran matahari, penggunaan kosmetik yang terlalu tinggi bahan kimia,dan  tekanan di tempat kerja juga menyebabkan kelesuan pada kulit sangat ketara. Bagi wanita yang ada pengalaman melahirkan anak, uols mesti ada mengalami  masalah kulit dan keguguran rambut  kan.Kalau kita tak berusaha merawat dari awal nanti akan jadi bertambah kronik. Mek Jangok yakin ramai dah gugurl zaman lo ni sedar kepentingan kolagen ni.Sebab tu lah, suri rumah mahupun yang berkerjaya rata-rata memilih untuk mengamalkan makanan kesihatan

Tugas Suami dan tugas seorang Isteri

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Nak share artikel kat bawah ni dengan korang.Nak thanks kat daddy jugak sebab banyak meringankan tugas lien sebagai seorang isteri dan mummy.  Okay..jom baca dan praktikkan #copy paste JANGAN ikut BUDAYA Melayu. IKUT apa yg Nabi AJAR. Cerita penceramah & pakar kaunseling rumahtangga TUAN HJ HUSSIM, sah abat baik Dato Fadzilah Kamsah. Dia mengaku sgt bahagia bersama isterinya... Katanya," Sy bangga nak bagi tahu semua, dulu waktu anak-anak kecik, sayalah tukang cuci punggung anak2, salin lampin, sampai anak pancut kat muka, sayalah tukang basuh baju lampin semua...tu kerja saya...Isteri sy kata, "abg, malam2 abg ambik alih buat kerja tu semua ok"...kita sama2 kerja. "Saya nak bagitahu, dalam rumahtangga, suami kena rajin. Tak boleh malas... Lani dah senang, baru saya cari pembantu kat isteri saya. Tapi saya bangga nak bagi tahu itu yg sy buat dalam rumhatangga selama ini. Jemur baju kat luar,

Kepentingan Asid Folik

Hai, Mek jangok nak menyeru kepada moms-to-be and mommies yang sedang hamil,jangan culas ambil asid folik ya. Kenapa ya?Doktor dan nurse bukan suka-suka paksa kita makan ubat yang dorang bekalkan pada kita setiap kali check-up.Ada sebabnye tau.Dads-to-be and ayah-ayah sekalian, jangan lupa ingatkan isteri tersayang anda tuk mengambil asid folik mengikut dos dan jadual yang betul ya. Bakal pengantin..gegurl sekalian..2 atau 3 bulan sebelum akad nikah pun dah boleh mulakan ambil asid folik.Boleh beli kat mana-mana farmasi.Tak mahal pun.RM 0.90-RM1.20 sepapan. Apa benda la tu asid folik? Masa sekolah menengah dulu dah belajar tapi dah lupa la kan.Dah lama grad.kui kui.Belajar pun untuk lulus dengan cemerlang dalam exam ja. Korang pun sama kan kan. Apa yang kita belajar tu lah kita kena prakktikkan dalam kehidupan seharian.Chewahh..lagi-lagi dah naik pangkat jadi Puan ni.Zaman sekolah dah abis tak bermakna kita kena tutup  buku selama-lamanya.Encik Google kan ada.Majalah Pa&Ma

Mewarnakan rambut dengan inai

Assalamualaikum... Pakai inai kat rambut..nampak la merah gelap sikit-sikit and shining..ok la tu kan..janji halal dan tak menghalang air dari sampai ke rambut..mandi wajib sah...hehehhe Kalau korang nak try jugak,boleh ikut cara-cara Dalin LienDa Winda mewarnakan rambut dengan inai seperti tertera di bawah:  Sapukan inai pada keseluruhan rambut di kepala Bungkus kepala dengan shower cap.Biarkan selama 30 minit.   Kemudian, bilas dan cuci dengan syampu.Lepas tu apply conditioner biarkan seminit dan bilas lagi.  Spray kan hair tonic ke bahagian akar rambut  sebelum keringkan rambut. Akhir sekali, apply calmer essence apabila dah selesai keringkan rambut.  Selamat mencuba

VIDEO