Posts

Showing posts with the label makeup

Kelebihan MAC MATTE

Image
Assalamualaikum.. Hari ni lien nak share tentang lipstik matte. Dulu lipstik matte ni bukanlah pilihan pertama lien. sebab lien ingat bila kita mempunyai masalah bibir kering lipstik dari jenis matte ni tak sesuai dengan lien. So langsung lien tak berani nak cuba.Tapi sekarang matte ni dah jadi kegilaan lien. Matte sememangnya lipstik yang memiliki formula kering ni sebenarnya lipstik yang menjadi kegilaan ramai wanita. Jom lien share satu tip. Sebelum apply lipstik dari jenis ni, korang ratakan bibir dengan foundation terlebih dahulu. Kemudian barulah apply lipstik ni.  Apakah kelebihan lipstik MAC matte? Long lasting, tekstur lembut, mudah diaplikasikan, tidak membuat bibir terasa kering dan cakey, bibir nampak penuh dan sexy :P .  Terima kasih sudi baca entry ni

Review : Sasatinnie Peach Facial Mist Toner

Image
Assalamualaikum.. Jatuh cinta pandang pertama...haha.Ops..jatuh cinta dengan sape ni?Jeng jeng jeng.Ni ha..sasatinnie peach facial mist toner. Bagaimana lien diperkenalkan dengan produk ni?Purchase with purchase. Cashier dekat sasa memperkenalkan produk ni ketika lien membuat bayaran di kaunter sasa tu.Dah sebulan cuba dan lien dah jatuh cinta.So korang tau lah kan mana nak dapatkan sasatinnie peach facial mist toner ni.Harga mampu milik dan tahan lama.Memang best. Okay..jom lien cite apa yang bestnyer sasatinnie peach facial mist  toner ni: ü Bau wangi dan rasa ringan serta segar bila korang spray kat muka ü Dua dalam satu..mist dan toner dengan hanya sekali spray sahaja.Nak spray sebelum makeup pun boleh dah siap makeup pun boleh atau tanpa makeup pun boleh.Sasatinnie peach ni boleh melembapkan kulit korang especially korang yang selalu berada di tempat berhawa dingin tu boleh buat kulit kering teruk tau. ü Harga murah sangat dan tahan lama ü Botol kec

Lebat Lentik Mascara

Image
Assalamualaikum.. Entry kali ni lien nak bagi idea kat korang tuk makeup mata yang galak. Lien memilih lebat lentik mascara keluaran v.asia tuk share dengan korang tuk dapatkan solekan mata yang galak walaupun tidak memakai bulu mata palsu. Harga lebat lentik mascara ni boleh dikatakan mampu milik.Hasil solekan kat bulu mata tu speechless... aummm aummm ja lah.Terbeliak semua mata yang memandang.Hihihii.Senang nak cuci plak tu. Kalau nak solat,boleh lap dengan wet tisu ja dah boleh terus ambil wuduk dah. Raya aidiladha dah nak dekat. Nak tampil lebih gojes pada hari raya tu boleh la solek mata uols dengan lebat lentik mascara ni.Lien sendiri dah cuba lebat lentik mascara ni. Besh sangat. Terima kasih sudi baca entry ni.

Photoshoot: Testing New Body and Lens

Image
Assalamualaikum.. Sesi photoshoot ni untuk test body dan lens camera baru daddy Talent / Makeup : Dalin LienDa Winda Photographer: Faeez Ezuan  @copyright by MEMORABLE PHOTOGRAPHY SERVICES Facebook:  MEMORABLE PHOTOGRAPHY SERVICES Terima kasih sudi baca entry ni

My Makeup 4

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. Selain menjadi setiausaha, semakin serius menjangokkan orang..kui kui kui.Okay..sementara my baby boy Amsyar tengah lena, lien nak update hasil contengan kepada beberapa orang customer. Are you ready? Here we go... Makeup Akad Nikah Makeup Photoshoot Outdoor Makeup Bertandang Makeup Tunang Terima kasih kepada kalian semua. Kepada yang berminat nak dapatkan khidmat solekan dari kite call atau wasap la yer 019-2059627. Silalah lawati dan like page:  MEMORABLE PHOTOGRAPHY SERVICES We Love Thing That Make You Smile

Smokey Eyes Pink

Image
Assalamualaikum... Sentuhan jari jemari Dalin LienDa Winda Make up by Dalin LienDa Winda

Smokey Eyes Blue

Image
Assalamualaikum... Sejak preggy ni..lien memang minat make up sangat-sangat. Makin menjadi-jadi. Hari-hari keje nak touch up aje. Make up ni kena praktis selalu.  Smokey Eyes Blue
Image
Assalamualaikum.. Hew hew..tak de story lain ari ni..juz nak up pic my make up today sentuhan jari jemari ku sendiri.meng touch up muka sendiri...tu ja.k bye. Make up oleh sentuhan jari jemari Dalin LienDa Winda

VIDEO