Posts

Showing posts from November, 2013

Photoshoot santai

Image
Talent / Make Up:  Dalin LienDa Winda Photog: Faeez Ezuan Pssssttt...Tgh preggy pun leh jadi talent tau.Sesi photoshoot ni tuk test payung baru.

Besar Pengorbanan Seorang Isteri

Assalamualaikum…. Hari isnin pergi check up kat klinik ibu dan anak macam biasa ditemani suami terchenta.Appoinment 2 kali sebulan.Check up pada hari tu just check tekanan darah,timbang berat and check air kencing ja.Hari tu tak kena amik darah meme melompat-lompat lah jawabnyerrr.Hooorey hooorey.Kena amik darah memang bab yang paling tak best sepanjang check up kehamilan ni.  Setakat ni sebulan sekali ja kena amik darah.Lepas tu baru lah jumpa nurse and nurse akan bagi consultation tentang kehamilan lah.Masa jumpa nurse tu nurse tanya banyak kali betul ke berat 58kg ni.Lien pun cakap betul lah…Pastu nurse cakap haa berat dah lebih ni.Last check up berat 56kg.Dah bertambah 4kg uolsss.Nurse cakap tak boleh mcm ni..sekurang-kurangnya berat kena naik 2kg ja.Hmmmmm…Nurse suruh datang lagi hari khamis tuk buat Modified Glucose Tolerance Test nama singkatannye MGTT.Lebih senang nak paham iaitu kena minum air gula nak check ada kencing manis ke dak.Nurse cakap walau pun family

VIDEO