Posts

Showing posts from January, 2013

Mutiara kata 2 - Buatlah hati kita tersenyum juga

Kita boleh bersedih.Tapi jangan sampai berhari-hari,berminggu-minggu, berbulan-bulan dan lebih parah lagi bertahun-bertahun.Bibir kita boleh berpura-pura tersenyum, tapi hati kita tak pandai menipu. Jadi buatlah hati kita tersenyum juga. Tinta Dalin LienDa Winda

Mewarnakan rambut dengan inai

Assalamualaikum... Pakai inai kat rambut..nampak la merah gelap sikit-sikit and shining..ok la tu kan..janji halal dan tak menghalang air dari sampai ke rambut..mandi wajib sah...hehehhe Kalau korang nak try jugak,boleh ikut cara-cara Dalin LienDa Winda mewarnakan rambut dengan inai seperti tertera di bawah:  Sapukan inai pada keseluruhan rambut di kepala Bungkus kepala dengan shower cap.Biarkan selama 30 minit.   Kemudian, bilas dan cuci dengan syampu.Lepas tu apply conditioner biarkan seminit dan bilas lagi.  Spray kan hair tonic ke bahagian akar rambut  sebelum keringkan rambut. Akhir sekali, apply calmer essence apabila dah selesai keringkan rambut.  Selamat mencuba

Azam

Assalamualaikum... Amacam?Visi dan misi 2012 korang tercapai tak?Lien?Korang nak tanyalah tu kan?opsss…rahsia.heheheh. Rasanya belum terlambat lagi nak wish Selamat tahun baru 2013 tuk korang.. Sudah bersiap sediakah kita tuk menghadapi cabaran baru?Dah susun strategi baru?hahhaha….kecut.Be cool.. Azam baru?sana sini memang isu hangat la kan..tahun baru lah katakan u ols.Bagi umat Islam mungkin ada yg dah set azam baru sempena  Maal Hijrah yang lepas.  Mari kita terus berazam.Nak pasang azam senang ja kan kan?Tapi nak melaksanakan azam kita perlu ada strategi.Lien bukanlah seorang yang sangat berjaya.Setakat ni alhamdulillah, setiap apa yg lien impikan tercapai.Boleh dikategorikan sebagai kejayaan peribadi lah kan.Alhamdulillah.Yang penting jangan give up dan banyakkan bersabar.Lien nak share sedikit tips bagaimana melaksanakan azam. Tips yg cukup mudah:       Tetapkan matlamat spesifik         Atur strategi         Matlamat harus ada ‘deadline’ bila

Serakan semangat baru

Tanganku kau genggam erat Kita bersama mendongak Melihat serakan bunga api Yang bertebaran di dada langit Percikan penuh warna warni hanya sesaat menghiasi langit Tapi keindahannya terpahat Takkan pernah terpadam Percikan revolusi  yang membara Menguatkan azam yang kita bina Diiringi doa Terus cekal kita bersama Melewati hari baru dan masa mendatang Semoga impian kita terlaksana Hasil Nukilan: Dalin LienDa Winda

VIDEO