Posts

Showing posts with the label suami isteri

Tugas Suami dan tugas seorang Isteri

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Nak share artikel kat bawah ni dengan korang.Nak thanks kat daddy jugak sebab banyak meringankan tugas lien sebagai seorang isteri dan mummy.  Okay..jom baca dan praktikkan #copy paste JANGAN ikut BUDAYA Melayu. IKUT apa yg Nabi AJAR. Cerita penceramah & pakar kaunseling rumahtangga TUAN HJ HUSSIM, sah abat baik Dato Fadzilah Kamsah. Dia mengaku sgt bahagia bersama isterinya... Katanya," Sy bangga nak bagi tahu semua, dulu waktu anak-anak kecik, sayalah tukang cuci punggung anak2, salin lampin, sampai anak pancut kat muka, sayalah tukang basuh baju lampin semua...tu kerja saya...Isteri sy kata, "abg, malam2 abg ambik alih buat kerja tu semua ok"...kita sama2 kerja. "Saya nak bagitahu, dalam rumahtangga, suami kena rajin. Tak boleh malas... Lani dah senang, baru saya cari pembantu kat isteri saya. Tapi saya bangga nak bagi tahu itu yg sy buat dalam rumhatangga selama ini. Jemur baju kat luar,

VIDEO