Posts

Showing posts from January, 2015

Eye to Eye

Image
Satu perkara yang saya belajar dari kecil iaitu pentingnya 'Eye to eye'. Ingat tak lirik lagu ni 'Dari Kerana Mata - R Azmi'?? Dari kerana mata yang mempunyai kuasa Oh,aku tergoda aku tergoda... Amboi..siap nyanyi-nyanyi lagi korang kan. hehe..Okay stop kejap.Pasni sambung nyanyi lagi.Okay mek jangok nak membebel kejap ni. Saya suka melihat seorang orang yang dewasa bila berbicara dengan kanak-kanak atau bayi, dia merendahkan diri atau mendukung iaitu dalam erti kata lain duduk sama tinggi dengan kanak-kanak dan memandang wajah dan juga anak mata. Sebagai orang dewasa yang pernah melalui zaman kanak-kanak kita tau macam mana perasaan tu kan.Sudah pastinya kita akan rasa sangat dekat dan rasa disayangi.Sebab kita rasa orang dewasa itu tidak sombong,penyayang dan penyabar. Percaya tak hati yang keras pun boleh menjadi lentur dengan 'Eye to Eye'. So kita boleh jadi seorang yang sangat dihormati oleh kanak-kanak kalau kita mengekalkan konsep &

Diari Amsyar : Amsyar dah pandai cakap

Image
Amsyar dah pandai sebut 4 perkataan..’mummy’ and ‘daddy’ tu pun bunyi mcm ammi and edi.Memang teruja bila dia sebut pertama kali dulu sebab memang dah lama tunggu saat tu.Aku pasti korang yang baru bergelar ibu dan bapa pun pasti akan teruja sama macam aku kan kan kan.Cer bayang kan aku lompat-lompat excited sambil tepuk-tepuk tangan goyang-goyang.Amsyar pun gelak terkekek tengok aku punya excited. Perkataan ketiga tu 'allo' siap dengan gaya tangan dekat telinga macam comel ja aku rasa. Duk tengah taip  ni pun duk tersenyum sorang-sorang teringat gelagat dia tu.Kalo orang tak tau aku ni dah kawin conpem lar dorang igt aku tengah angau bercinta.Tersenyum sorang-sorang.kah kah kah.Perkataan keempat tu aku tak mau mention kat sini.malulah kite awak.Heeee..Dia nak susu dia sebut N_ _ _ _ G. Haish tak tau macam mana dia boleh sebut yang ni bila nak susu. Ayokkk…jeng jeng jeng. Doa aku sbg mummy kepada amsyar cahaya mata ku yang pertama yang sudah pun genap setahun

VIDEO