Posts

Showing posts from 2013

Photoshoot santai

Image
Talent / Make Up:  Dalin LienDa Winda Photog: Faeez Ezuan Pssssttt...Tgh preggy pun leh jadi talent tau.Sesi photoshoot ni tuk test payung baru.

Besar Pengorbanan Seorang Isteri

Assalamualaikum…. Hari isnin pergi check up kat klinik ibu dan anak macam biasa ditemani suami terchenta.Appoinment 2 kali sebulan.Check up pada hari tu just check tekanan darah,timbang berat and check air kencing ja.Hari tu tak kena amik darah meme melompat-lompat lah jawabnyerrr.Hooorey hooorey.Kena amik darah memang bab yang paling tak best sepanjang check up kehamilan ni.  Setakat ni sebulan sekali ja kena amik darah.Lepas tu baru lah jumpa nurse and nurse akan bagi consultation tentang kehamilan lah.Masa jumpa nurse tu nurse tanya banyak kali betul ke berat 58kg ni.Lien pun cakap betul lah…Pastu nurse cakap haa berat dah lebih ni.Last check up berat 56kg.Dah bertambah 4kg uolsss.Nurse cakap tak boleh mcm ni..sekurang-kurangnya berat kena naik 2kg ja.Hmmmmm…Nurse suruh datang lagi hari khamis tuk buat Modified Glucose Tolerance Test nama singkatannye MGTT.Lebih senang nak paham iaitu kena minum air gula nak check ada kencing manis ke dak.Nurse cakap walau pun family

Contact

Hubungi saya jika anda memerlukan khidmat saya sebagai: Blogger (dalinlienda.com) Facebook          :  Dalin LienDa Winda Facebook page:  LienDa Channel Instagram         :  dalinliendawinda Twitter               :  @dalinlienda Youtube              :  Dalin LienDa Model Muslimah  Penulis Lirik  Email: dalinliendawinda@gmail.com

Kaedah Selamat Pengurangan Berat Badan

Image
Assalamulaikum… Nampaknya lien telah menulis dua entry kat blog untuk hari ni..semuanya gara-gara tak sabar nak share ngan korang.Pagi tadi share resepi ngan korang kan..makan sedap-sedap pastu berat badan naik.Pastu menggelabah tak tentu pasal. Psssttt…lien pun mengalami kenaikan berat badan sebanyak 2kg dalam masa setiap dua minggu.What?????Maknanya dalam masa sebulan berat naik sebanyak 4kg..Oh Nooo!!!Rilek rilek…kenaikan berat badan ni berlaku semenjak lien disahkan hamil pada bulan May 2013 hokehhh…so kenaikan berat badan untuk ibu hamil adalah normal.Masa belum menikah iaitu ketika ‘Aku Masih Dara’ hewhew zaman bujang tang tang lah kan.. berat badan asal lien maintain 44kg.Kalau ikutkan berat badan ideal adalah 45kg.Skg berat dah mencecah 55kg dan dijangka akan naik lagi dan lagi sehingga lah waktu bersalin nanti.Tak tau lah bape kan berat akhir tu.  Berat yang dah naik tu mungkin akan turun dan mungkin juga tidak. Figure mak dara mesti dah tak sama ngan

Resepi - Ungkep Ayam

Assalamualaikum.. Hai korang.Entry kali ni lien nak share resepi yang dinamakan ungkep ayam.Resepi ni boleh dikatakan agak senang lah jugak untuk dimasak.Ni antara resepi yang boleh dikatakan agak kerap lien masak kat rumah dan hubby lien pun suka. Bahan-bahan: 5 ketul Ayam 2 sudu besar Serbuk kunyit 1 batang serai (diketuk) Garam secukup rasa Gula secukup rasa 1 Kiub pati ayam 1 batang Kulit kayu manis 1 kuntum Bunga lawang Minyak untuk menumis Air secukupnya Bahan kisar: 1 ulas Bawang Merah (yang paling besar) 2 ulas Bawang Putih 1 inci Kunyit hidup 1 inci Halia 2 sudu besar Serbuk ketumbar 1 sudu kecil Jintan Manis 5 biji Cili padi (kalau nak pedas lagi korang boleh tambah) Cara-caranya: Mula-mula korang bersihkan ayam dulu .Kemudian gaulkan dengan kunyit dan garam  lepas tu biarkan seketika.Panaskan minyak, masukkan kulit kayu manis,bunga lawang dan bahan kisar.Kacau dan bi

Smokey Eyes Pink

Image
Assalamualaikum... Sentuhan jari jemari Dalin LienDa Winda Make up by Dalin LienDa Winda

Photoshoot Santai dan Studio

Image
Assalamualaikum... Hari ini lien nak berkongsi hasil sesi photoshoot outdor santai dan studio Self makeup :  Dalin LienDa Winda  Photog: Faeez Ezuan Photog: Faeez Ezuan Photog: Faeez Ezuan Photog: Pa Pa Din Photog: Pa Pa Din Photog: Pa Pa Din Photog : Pa Pa Din Sekian....

Smokey Eyes Blue

Image
Assalamualaikum... Sejak preggy ni..lien memang minat make up sangat-sangat. Makin menjadi-jadi. Hari-hari keje nak touch up aje. Make up ni kena praktis selalu.  Smokey Eyes Blue

VIDEO