Posts

Showing posts with the label Roti Goreng

Resepi - Roti Goreng

Image
Assalamualaikum.. Cuti hujung minggu kali ni, lien berkesempatan sediakan menu ni. Bukan senang tau hari minggu untuk menghabiskan masa berada di rumah. Selalu outstation teman hubby. Kalau tak outstation  pun mesti ada aktiviti lain. Bulan Ramadhan ni ada sedikit kelapangan. Okay...lien nak share resepi yang lien uli dengan penuh kasih sayang ni dengan uols..hehhe.Lien sediakan juadah ni khas tuk amsyar dan daddy amsyar.Bagi yang nak mencuba..jom.Mana tau kot dapat bagi idea kat korang yang tengah kekeringan idea nak masak apa lagi kan. Resepi ni senang dan sangat mudah.  Bahan-bahan : Tepung Gandum  Telur Buttercup Mauripan Sedikit Garam  Sedikit Gula Minyak masak Inti: Filamen Ketam Sayur campur (kekacang, lobak merah, jagung). Sayur campur ni lien beli yang dah siap dalam peket tu. Mayonis Cara-cara membuat inti: Rebus ja dalam periuk sayur campur dan filamen ketam tu.Masukkan garam sikit ja tau. Agak-agak air dah mendidih,sejat la letak dala

VIDEO