Posts

Showing posts with the label Baby

Diari Amsyar: Amsyar genap usia 2 tahun Azam Tercapai

Image
Assalamualaikum.. Maaf.Maaf sangat-sangat lambat update pasal ni.Anyway, selamat tahun baru 2016 Lien tak nak say goodbye 2015, just nak say hello 2016.Lien mulakan entry kali dengan mendoakan kesuksesan korang mencapai azam korang.Okay lien belum nak update pasal azam 2016.Tapi lien nak cerita kat korang azam lien pada 2 tahun lepas.Alhamdulillah..berjaya.Apalah azam lien tu kan.Korang baca entry ni sampai habis.Baru korang tahu nanti. Pada 28 December 2015, adalah hari ulangtahun kelahiran yang kedua bagi insan yang bernama Aqil Amsyar..my prince .Rasa macam masa berlalu sangat pantas.Rasa sakit dan payah saat-saat lien berjuang melahirkan insan comel ini masih segar seolah-olah baru semalam terjadi.Sangat segar di ruang ingatan. Nama ja lien bersalin 'czer'..tapi lien lalui juga fasa sakit bersalin secara normal tau.Tapi itulah namanya perjuangan.Perjuangan melahirkan seorang zuriat. Doktor memang dah awal-awal lagi suruh lien surender czer ja.Tapi lien yang berkera

Diari Amsyar: BTS Amsyar Photoshoot

Image
Assalamualaikum.. Amsyar dah setahun 9 bulan. Amsyar masih lagi menyusu badan.Biar macam mana payah pun, Lien akan berusaha menyusukan amsyar sehingga amsyar berusia 2 tahun. Banyak gelagat amsyar sangat mencuit hati lien dan hubby.Penyeri dalam hidup kami. Amsyar dah pandai berjalan, dah kenal dan pandai sebut huruf S,X,A,O... U dan W amsyar dah kenal tapi sebutan tu masih kedengaran comel lagi..hhiihi. Ni lagi satu hobi amsyar sekarang ni.Suka selfie dan suka snap gambar. Alahai..ikut perangai sape la ni..hiiihi.Mesti lah mummy ngan daddy dia. Sebab tu orang cakap kita kena behave bila depan anak-anak. Sebab dalam usia macam ni mereka cepat meniru dan cepat belajar apa yang kita lakukan. Kan kan kan...:))) Terima kasih sudi baca entry ni.

Diari Amsyar : Dah boleh berdiri dan bertatih

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Amsyar dah boleh berdiri dan sudah boleh bertatih dua tiga langkah.Syukur Alhamdulillah. Dari saat mengandung dan melahirkan amsyar sehinggalah amsyar sudah boleh berdiri saat ini, rasa seperti melihat keajaiban ciptaan Tuhan setiap hari.  Aksi amsyar yang sempat dirakamkan ketika lien dan hubby berada di acara 2morrow muslimah fashion show minggu lepas.Nanti lien update gambar-gambar acara fashion show yang sempat kami rakamkan tu plak yer. Terima kasih sudi baca entry ni.Tata.

VIDEO - LYRIC BY DALIN LIENDA