Posts

Showing posts with the label Diari Amsyar

Diari Amsyar : Awak dah besar sayang

Image
Assalamualaikum.. "Percubaan hari pertama dan kedua berjaya.Hari ni masuk hari ketiga.Memang rasa macam nak demam.Amsyar pun tak boleh tidur malam.Kesian tapi hati kena kental.memang tak semudah yang disangka.nak maintain sukar nak lepaskan lagi sukar.Gonna miss that moment" Inilah status di facebook aku pada hari ini.Harap pada masa akan datang status ini akan muncul kembali di ruang legar muka buku aku dan sentiasa mengingatkan aku saat ini. Dikurniakan cahaya mata adalah anugerah bagi ku.Dia hadir pada saat aku berasa terlalu menginginkan bagaimana rasa punya zuriat sendiri.Melihat alis matanya, bibirnya, senyumannya.Setiap hari aku tatap.Mirip siapa wajahnya.Mirip aku seratus peratus kah atau sebaliknya.Dia membesar dengan sangat pantas.Tak lama lagi akan genap usianya 3 tahun. Nama siapa? Asyar Umur berapa tahun iga (sambil tunjuk jari tiga) hahah..macam tulah si comel ni.dah pandai dah. Mummy..mummy..mummy...itulah ungkapan yang du

Photoshoot : Langit Biru

Image
Assalamualaikum.. Lien nak share gambar hasil photoshoot dengan official photographer Memorable Photography Services iaitu Faeez Ezuan yang berpengalaman lebih 5 tahun dalam industri fotografi. Photographer : Faeez Ezuan Model : Dalin LienDa Winda Perkenalkan hasil kerja dari jurugambar faeez ezuan. Gambar ini terhasil dari kerja keras beliau mengaplikasikan teknik lighting strobist, setting camera, faktor cuaca dan juga sedikit editing kepada gambar tersebut.  Sebenarnya kan, ketika kami tiba di lokasi tu kebetulan hujan turun masa tu.Kami menunggu hujan berhenti selama hampir dua jam untuk meneruskan sesi photoshoot .Alhamdulillah, bila hujan berhenti cuaca pun mengizinkan kami meneruskan hajat kami photoshoot tema langit biru ni.Faktor cuaca sangat memainkan peranan yang penting tau. Photographer : Faeez Ezuan Model : Aqil Amsyar & Dalin LienDa Winda Like page:  Memorable Photography Services Sekian, terima kasih sudi baca entry ni.

Diari Amsyar: Amsyar genap usia 2 tahun Azam Tercapai

Image
Assalamualaikum.. Maaf.Maaf sangat-sangat lambat update pasal ni.Anyway, selamat tahun baru 2016 Lien tak nak say goodbye 2015, just nak say hello 2016.Lien mulakan entry kali dengan mendoakan kesuksesan korang mencapai azam korang.Okay lien belum nak update pasal azam 2016.Tapi lien nak cerita kat korang azam lien pada 2 tahun lepas.Alhamdulillah..berjaya.Apalah azam lien tu kan.Korang baca entry ni sampai habis.Baru korang tahu nanti. Pada 28 December 2015, adalah hari ulangtahun kelahiran yang kedua bagi insan yang bernama Aqil Amsyar..my prince .Rasa macam masa berlalu sangat pantas.Rasa sakit dan payah saat-saat lien berjuang melahirkan insan comel ini masih segar seolah-olah baru semalam terjadi.Sangat segar di ruang ingatan. Nama ja lien bersalin 'czer'..tapi lien lalui juga fasa sakit bersalin secara normal tau.Tapi itulah namanya perjuangan.Perjuangan melahirkan seorang zuriat. Doktor memang dah awal-awal lagi suruh lien surender czer ja.Tapi lien yang berkera

Diari Amsyar: BTS Amsyar Photoshoot

Image
Assalamualaikum.. Amsyar dah setahun 9 bulan. Amsyar masih lagi menyusu badan.Biar macam mana payah pun, Lien akan berusaha menyusukan amsyar sehingga amsyar berusia 2 tahun. Banyak gelagat amsyar sangat mencuit hati lien dan hubby.Penyeri dalam hidup kami. Amsyar dah pandai berjalan, dah kenal dan pandai sebut huruf S,X,A,O... U dan W amsyar dah kenal tapi sebutan tu masih kedengaran comel lagi..hhiihi. Ni lagi satu hobi amsyar sekarang ni.Suka selfie dan suka snap gambar. Alahai..ikut perangai sape la ni..hiiihi.Mesti lah mummy ngan daddy dia. Sebab tu orang cakap kita kena behave bila depan anak-anak. Sebab dalam usia macam ni mereka cepat meniru dan cepat belajar apa yang kita lakukan. Kan kan kan...:))) Terima kasih sudi baca entry ni.

2Morrow Fashion Blast Fiesta 2015

Image
Assalamualaikum.. Lien baru nak update pasal fashion show yang sempat lien singgah iaitu  2Morrow Fashion  Blast Fiesta 2015. Acara ni berlangsung selama 2 hari iaitu pada 9 dan 10 May 2015 di roof top Avenue K. Nah pics yang sempat dirakam untuk lien share dengan korang semua. Pengacara pada hari tersebut yang bernama Dayah Bakar (follower setia rancangan 3R mesti kenal dengan beliau..kan kan kan) Memperkenalkan Raja Farah in the house. Uit..sape yang tak kenal dengan beliau kan. Kelihatan sangat manis dengan hijab dan abaya yang beliau gayakan ni. Teruja sebenarnya dapat bertentang mata dengan beliau. Seorang artis yang sangat pemurah dengan senyuman. Suka sangat melihat lakonan beliau dalam filem "Aku Masih Dara". Raja Farah Ni sape plak ni..kui kui kui. Bersama dengan teman setia saya ni. Amsyar pun tengok fashion show jugak. Siap tepuk tangan lagi. Tak sempat nak candid amsyar. "Hai..saya amsyar. Saya pun nak ca

Diari Amsyar : Dah boleh berdiri dan bertatih

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Amsyar dah boleh berdiri dan sudah boleh bertatih dua tiga langkah.Syukur Alhamdulillah. Dari saat mengandung dan melahirkan amsyar sehinggalah amsyar sudah boleh berdiri saat ini, rasa seperti melihat keajaiban ciptaan Tuhan setiap hari.  Aksi amsyar yang sempat dirakamkan ketika lien dan hubby berada di acara 2morrow muslimah fashion show minggu lepas.Nanti lien update gambar-gambar acara fashion show yang sempat kami rakamkan tu plak yer. Terima kasih sudi baca entry ni.Tata.

Diari Amsyar : Amsyar dah pandai cakap

Image
Amsyar dah pandai sebut 4 perkataan..’mummy’ and ‘daddy’ tu pun bunyi mcm ammi and edi.Memang teruja bila dia sebut pertama kali dulu sebab memang dah lama tunggu saat tu.Aku pasti korang yang baru bergelar ibu dan bapa pun pasti akan teruja sama macam aku kan kan kan.Cer bayang kan aku lompat-lompat excited sambil tepuk-tepuk tangan goyang-goyang.Amsyar pun gelak terkekek tengok aku punya excited. Perkataan ketiga tu 'allo' siap dengan gaya tangan dekat telinga macam comel ja aku rasa. Duk tengah taip  ni pun duk tersenyum sorang-sorang teringat gelagat dia tu.Kalo orang tak tau aku ni dah kawin conpem lar dorang igt aku tengah angau bercinta.Tersenyum sorang-sorang.kah kah kah.Perkataan keempat tu aku tak mau mention kat sini.malulah kite awak.Heeee..Dia nak susu dia sebut N_ _ _ _ G. Haish tak tau macam mana dia boleh sebut yang ni bila nak susu. Ayokkk…jeng jeng jeng. Doa aku sbg mummy kepada amsyar cahaya mata ku yang pertama yang sudah pun genap setahun

Diari Amsyar : Birthday Aqil Amsyar lar

Image
Hai, 28.12.14 hari lahir Amsyar berusia genap setahun. Syukur sangat kehadiran Aqil Amsyar menyerikan kehidupan kami. Memang dari dulu saya bercita-cita nak ada zuriat sendiri. Tuhan makbulkan impian saya. Cahaya mata kami hasil dari perkahwinan dengan daddy (JODOH ISTIKHARAH).Terima kasih Tuhan.Sakit masa bersalin dah jadi macam mimpi ja.Berlalu seiring dengan waktu. Amsyar membesar dengan sihat,cergas dan cerdas.Semoga Amsyar menjadi anak yang soleh,berjaya dunia dan akhirat. Amsyar excited  sangat dengan kek upin ipin  ni Terima kasih 5mrbuttercakes  merealisasikan permintaan dari   saya   design  CAKE yang ada  elemen upin    ipin. Upin ipin ni karton favourite amsyar .

Birthday Daddy Part II

Image
Hai, Haa...nak tengok tak keletah Aqil Amsyar masa kami tengah dating.Antara aksi Aqil Amsyar yang sempat dirakam. Aqil Amsyar excited sangat.

VIDEO - LYRIC BY DALIN LIENDA