Review Supercube Molasses Herbs Drink Osmanthus and Roses

 

APA ITU MOLASE?

Molase adalah sejenis sirap yang gelap, manis dan dihasilkan melalui proses semulajadi. Semasa proses ini jus yang diekstrak dari tebu direbus berjam-jam lamanya.

KHASIAT MOLASE 

Antaranya membantu melancarkan sistem pencernaan , sumber zat besi dan potassium yang baik, membantu melindungi tulang dan mencantikkan rambut serta menstabilkan gula dalam darah.

KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN SUPERCUBE MOLASSES HERBS

Supercube Molasses dibuat dari molasses juga dikenali sebagai gula hitam atau gula hitam jepun.      Supercube Molasses Herbs dibuat melalui proses semulajadi tanpa melalui proses pembuatan gula putih. Jus yang diekstrak dari tebu direbus berjam-jam dalam proses ini. GI index yang rendah berbanding gula lain.

Supercube Molasses Herbs dibuat di Malaysia dalam bentuk kiub. Praktikal untuk dibawa kemana saja dan senang untuk dibancuh. Supercube molasses herbs drink mengandungi zat besi, kalsium, magnesium dan mineral lain.  Ditambah shred herbs seperti lavender, ginger, gojiberry, red dates, osmanthus dan rose.

Supercube molasses herbs drink hadir dalam 3 pembungkusan iaitu Red Dates & Goji Berry , Ginger + Lavendar serta Osmanthus & Roses.

 

KHASIAT DI SEBALIK MINUMAN SUPERCUBE MOLASSES HERBS DRINK OSMANTHUS & ROSES

Saya telah mencuba Osmanthus dan Roses ini. Setelah menikmati sendiri minuman ini, saya lebih yakin untuk berkongsi kebaikan supercube molasses herbs osmanthus & roses. Untuk pengetahuan,  ada ‘mild sedative effect’ yang membantu untuk tidur nyenyak jadi disarankan untuk menikmati Supercube Molasses Herbs Drink Osmanthus & Roses pada waktu malam. Selepas bangun tidur, saya sendiri dapat rasakan kesegaran tubuh badan dan juga minda. Saya rasa lebih tenang dan rambut juga semakin sihat dan cantik.

Khasiat lebih khusus seperti berikut:

Bunga Osmanthus
Osmanthus membantu melegakan stress, memperbaiki kualiti tidur dan menyihatkan kulit.

Roses
Roses membantu membaiki mood swing, melegakan senggugut serta mengurangkan alahan ringan.


Untuk maklumat lanjut berkaitan produk, boleh hubungi saudari Montizah Zainuddin seperti maklumat yang tertera di bawah:

Instagram:  https://www.instagram.com/supercube_tez
Whatsapp: 012-4488238

 

Boleh ikuti saya di semua media sosial di bawah: 

Twitter Facebook Instagram Youtube Channel

Comments

Popular posts from this blog

Lirik Rembulan Kesiangan Razzi Rahman

Mewarnakan rambut dengan inai

"Makan Bubur 44 Hari Masa Pantang,Berat Turun 20kg"

VIDEO - LYRIC BY DALIN LIENDA

NEW RELEASE