Sinopsis Filem Klasik Haathi Mere Saathi


SINOPSIS FILEM KLASIK HAATHI MERE SAATHI

Filem arahan M. A. Thirumugam ini menonjolkan kasih sayang seorang lelaki terhadap beberapa ekor gajah yang dibela olehnya sejak kecil dan bagaimana dia menghadapi beberapa halangan dan masalah untuk memeliharanya.

Imbas kembali kisah seorang lelaki bernama Raju dan empat ekor gajah yang menjadi temannya. Raju sangat menyayangi empat ekor gajah yang menyelamatkan dia dari serangan seekor harimau kumbang semasa dia kecil.

Selepas berkahwin, isteri Raju yang bernama Tanu, tidak suka pada binatang-binatang itu dengan alasan bahawa suatu hari nanti anak mereka akan dibunuh oleh salah satu daripada gajah tersebut.

Oleh kerana itu, beliau memaksa suaminya membuat pilihan di antara gajah ataupun keluarga mereka. Apabila Raju enggan membuat keputusan, isteri Raju meninggalkan beliau dan duduk bersama bapanya.

Seterusnya, Ramu, gajah kesayangan Raja, pergi memujuk Tanu untuk kembali ke rumah suaminya dan dalam pada itu dia juga berjaya menyelamatkan anak Tanu dari diserang oleh seekor ular.

Insiden ini membuat isteri Raju menukar persepsi buruknya terhadap haiwan itu. Begitu pun, bahagia yang dirasai oleh Raju kerana dapat bersama-sama dengan isteri dan Ramu tidak lama kerana satu hari Ramu telah ditembak mati oleh seorang musuh Raju dalam insiden pertempuran yang tidak disangka.

Barisan pelakon: Sujit Kumar, Tanuja, David dan Rajesh Khanna 
Saluran siaran: TV2
Waktu siaran: 9 Oktober 2019, pukul 9.30 malam


Ikuti saya di semua platform media sosial di bawah:
Twitter Facebook Instagram Youtube Channel

Comments

Popular posts from this blog

Mewarnakan rambut dengan inai

Sinopsis Drama Bersiri Korea bertajuk "Healer"

Sinopsis Drama Bersiri Warkah dari Firenza

VIDEO