Posts

Showing posts from July, 2015

DalinLienDaWinda : Hari Raya 2015

Image
Assalamualaikum..


UCAPAN HARI RAYA DAN KAD RAYA

Masih belum terlambat lagikan lien nak wish selamat hari raya kat uols.Raya kan sebulan.hihi.Terima kasih daddy amsyar design kad raya yang cantik ni. Ada kad yang dah lien pos sebelum raya.Yang tak sempat lien pos lien minta maaf ya.Memang dari zaman sekolah lagi hobby lien mmg suka hantar kad raya pada kawan-kawan rapat lien. Kebiasaannya kad raya lien buat sendiri berdasarkan kreativiti lien yang tak seberapo ni..ahakz. Yang penting amalan menghantar kad raya ni tak lapuk dek zaman. Kat sini juga lien nak amik kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.MAAF ZAHIR DAN BATIN.

CERITA HARI RAYA 2015 DALINLIENDAWINDA

Syukur alhamdulillah, 3 tahun dah dapat beraya bersama daddy amsyar dan juga amsyar.Tahun pertama amsyar dalam perut lagi.Memang terasa sangat perbezaan hari raya ketika kita masih anak dara dan bila dah berkeluarga. Part yang osom-osom nak balik kampung sape dulu tak yah cerita.Korang pun sama kan osom-osom kan kan…

Resepi - Roti Goreng

Image
Assalamualaikum..
Cuti hujung minggu kali ni, lien berkesempatan sediakan menu ni. Bukan senang tau hari minggu untuk menghabiskan masa berada di rumah. Selalu outstation teman hubby. Kalau tak outstation  pun mesti ada aktiviti lain. Bulan Ramadhan ni ada sedikit kelapangan. Okay...lien nak share resepi yang lien uli dengan penuh kasih sayang ni dengan uols..hehhe.Lien sediakan juadah ni khas tuk amsyar dan daddy amsyar.Bagi yang nak mencuba..jom.Mana tau kot dapat bagi idea kat korang yang tengah kekeringan idea nak masak apa lagi kan. Resepi ni senang dan sangat mudah. 
Bahan-bahan :
Tepung Gandum  Telur Buttercup Mauripan Sedikit Garam  Sedikit Gula
Minyak masak
Inti: Filamen Ketam Sayur campur (kekacang, lobak merah, jagung). Sayur campur ni lien beli yang dah siap dalam peket tu.
Mayonis

Cara-cara membuat inti:

Rebus ja dalam periuk sayur campur dan filamen ketam tu.Masukkan garam sikit ja tau. Agak-agak air dah mendidih,sejat la letak dalam bekas.Kemudian, gaul la bahan-bahan yang direbus tad…

VIDEO