Posts

Showing posts from 2014

Diari Amsyar : Birthday Aqil Amsyar lar

Image
Hai,
28.12.14 hari lahir Amsyar berusia genap setahun. Syukur sangat kehadiran Aqil Amsyar menyerikan kehidupan kami. Memang dari dulu saya bercita-cita nak ada zuriat sendiri. Tuhan makbulkan impian saya. Cahaya mata kami hasil dari perkahwinan dengan daddy (JODOH ISTIKHARAH).Terima kasih Tuhan.Sakit masa bersalin dah jadi macam mimpi ja.Berlalu seiring dengan waktu.
Amsyar membesar dengan sihat,cergas dan cerdas.Semoga Amsyar menjadi anak yang soleh,berjaya dunia dan akhirat.




Happy Anniversary

Image
Haii...
Semoga Mummy and daddy bahagia selalu yer.Barulah amsyar pun bahagia..",Amsyar.


Tenkiu.

Wideshawl Glitter

Image
Haiii,
Okay..hari ni mek jangok nak udate pasal shawl.Shawl ni hasil sentuhan tukang jahit yang sama yang jahit baju tunang, nikah dan sanding mek jangok tau.Kalo korang nak jugak bergaya dengan shawl ni boleh call / wassap 019- 205 9627





Okay..tu je lah entry kali ni.Terima kasih singgah blog kite.Amsyar pun dah dibuai mimpi indah.Good Night bebeh.


Tugas Suami dan tugas seorang Isteri

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Nak share artikel kat bawah ni dengan korang.Nak thanks kat daddy jugak sebab banyak meringankan tugas lien sebagai seorang isteri dan mummy. 
Okay..jom baca dan praktikkan #copy paste
JANGAN ikut BUDAYA Melayu. IKUT apa yg Nabi AJAR.
Cerita penceramah & pakar kaunseling rumahtangga TUAN HJ HUSSIM, sahabat baik Dato Fadzilah Kamsah. Dia mengaku sgt bahagia bersama isterinya...
Katanya," Sy bangga nak bagi tahu semua, dulu waktu anak-anak kecik, sayalah tukang cuci punggung anak2, salin lampin, sampai anak pancut kat muka, sayalah tukang basuh baju lampin semua...tu kerja saya...Isteri sy kata, "abg, malam2 abg ambik alih buat kerja tu semua ok"...kita sama2 kerja.
"Saya nak bagitahu, dalam rumahtangga, suami kena rajin. Tak boleh malas... Lani dah senang, baru saya cari pembantu kat isteri saya. Tapi saya bangga nak bagi tahu itu yg sy buat dalam rumhatangga selama ini. Jemur baju kat luar, jiran sebelah tegur. Semua…

Being me

Image

Cerita Sup Kaki Ayam Mabeles

Assalamualaikum..
Dari zaman kanak-kanak hinggalah dewasa, kaki ayam tu adalah my favourite.Especially sup kaki ayam dan kaki ayam goreng kunyit. Kalo nak goreng kaki ayam tu mesti kena ada tudung periuk sebagai perisai.Kikikiki..maklumlah bila kita goreng kaki ayam tu kan minyak tu merecik-recik.
Dulu ingat lagi kalo mak beli ayam, dua-dua kaki ayam tu kite yang kebas dulu.Kalo mak masak sup, kita akan cari kaki ayam dulu.
Semasa preggy tahun lepas mengandungkan anak yang pertama iaitu Aqil Amsyar, lien tak tahu kenapa lien langsung tak boleh nak makan kaki ayam. Kalo dulu tengok sup kaki ayam ke, kari kaki ayam ke atau kaki ayam goreng kunyit ke mesti dah meleleh air liur ni.Tapi masa preggy sebaliknya. Kalau pergi pasar beli ayam tu dah suruh hubby buang siap-siap tak mau kaki ayam.
Aqil Amsyar dah pun 11 bulan dah nak masuk setahun dah.Maknanya dah setahun lebih la kan lien tak makan kaki ayam. Hubby ada beli kan kaki ayam sebab mak mentua suruh masakkan sup kaki ayam tuk amsyar yang …

Birthday Daddy Part II

Image
Hai,
Haa...nak tengok tak keletah Aqil Amsyar masa kami tengah dating.Antara aksi Aqil Amsyar yang sempat dirakam. Aqil Amsyar excited sangat.




Birthday Daddy Lar

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
Hari ni birthday hubby mek jangok lar.30 November 2014.Mek jangok dah tempah kek bulan lepas lagi.Mula-mula nak wat surprise cake.Nak buat surprise wish jam 12.00 malam tepat.Tapi tak jadi surprise lar sebab kena bagitau hubby jadual tuk ambil job photoshoot.Hehehe..Takpe lar tak surprise pun kan.
Taraaaa....kek yang comel ni kite tempah dari 5mrbuttercakes.Boleh follow ig dorang.Dorang hantar kat rumah.

Nak wat surprise apalagi hari ni yer.Apa-apa pun nak dating dulu.Okay.nak siap-siap nak berjangok dulu. Nanti kite update lagi tau.Papai.

Kepentingan Asid Folik

Hai,
Mek jangok nak menyeru kepada moms-to-be and mommies yang sedang hamil,jangan culas ambil asid folik ya. Kenapa ya?Doktor dan nurse bukan suka-suka paksa kita makan ubat yang dorang bekalkan pada kita setiap kali check-up.Ada sebabnye tau.Dads-to-be and ayah-ayah sekalian, jangan lupa ingatkan isteri tersayang anda tuk mengambil asid folik mengikut dos dan jadual yang betul ya. Bakal pengantin..gegurl sekalian..2 atau 3 bulan sebelum akad nikah pun dah boleh mulakan ambil asid folik.Boleh beli kat mana-mana farmasi.Tak mahal pun.RM 0.90-RM1.20 sepapan.
Apa benda la tu asid folik? Masa sekolah menengah dulu dah belajar tapi dah lupa la kan.Dah lama grad.kui kui.Belajar pun untuk lulus dengan cemerlang dalam exam ja. Korang pun sama kan kan. Apa yang kita belajar tu lah kita kena prakktikkan dalam kehidupan seharian.Chewahh..lagi-lagi dah naik pangkat jadi Puan ni.Zaman sekolah dah abis tak bermakna kita kena tutup  buku selama-lamanya.Encik Google kan ada.Majalah Pa&Ma pun boleh…

Everything will be alright

Image
When people look down on you Just ignore them And continue doing your thing Please don’t be sad Everything will be alright
If people are trying to put you down It only means that you are above them Please don’t give up on you You are what you think Everything will be alright

Written By: Dalin LienDa Winda




My Makeup 4

Image
Assalamualaikumdan selamat sejahtera..

Selain menjadi setiausaha, semakin serius menjangokkan orang..kui kui kui.Okay..sementara my baby boy Amsyar tengah lena, lien nak update hasil contengan kepada beberapa orang customer. Are you ready? Here we go...


Terima kasih kepada kalian semua. Kepada yang berminat nak dapatkan khidmat solekan dari kite call atau wasap la yer 019-2059627.

Silalah lawati dan like page:  MEMORABLE PHOTOGRAPHY SERVICES We Love Thing That Make You Smile

Cara Kekal Slim Selepas Bersalin

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Hai uols..dah lama rasanya tak update belog ni.Hidup skg ada munge-munge gitu.Eh eh nak taip yang mana satu dulu la ni.Rasa macam banyaknye nak cite kat uols
Pic kat bawah ni masa preggy tahun lepas.Berat pada awal kehamilan ialah 44kg.Dan berat terakhir sebelum melahirkan bayi ialah 68kg.


Syukur kepada Tuhan, pada 28.12.13 lien selamat melahirkan bayi dan jadi mummy tuk cahaya mata yang pertama.My baby lahir awal 10 hari dari tarikh yang dijangka secara czer.Macam tak percaya ja.Tepuk dahi sket.hehe.Secara tak langsung, keluarga hubby dapat cucu pertama dan ma dan ayoh bulih cucu ke 14. Lien berterima kasih yang amat ko ma kerana menjaga dan memberi tunjuk ajar kepada  lien sepanjang tempoh berpantang. Terima kasih juga kepada keluarga mentua yang datang ke rumah kami tuk lihat cucu pertama mereka dengan macam-macam hadiah.Special thanks tuk hubby la.

Ni lah baby lien .Nama dia Aqil Amsyar.




Terima kasih pada semua yang datang melawat,yang bagi hadiah, …

Custom made raya card 2014

Image

VIDEO