Posts

Showing posts from September, 2015

Lebat Lentik Mascara

Image
Assalamualaikum..
Entry kali ni lien nak bagi idea kat korang tuk makeup mata yang galak. Lien memilih lebat lentik mascara keluaran v.asia tuk share dengan korang tuk dapatkan solekan mata yang galak walaupun tidak memakai bulu mata palsu.
Harga lebat lentik mascara ni boleh dikatakan mampu milik.Hasil solekan kat bulu mata tu speechless... aummm aummm ja lah.Terbeliak semua mata yang memandang.Hihihii.Senang nak cuci plak tu. Kalau nak solat,boleh lap dengan wet tisu ja dah boleh terus ambil wuduk dah.
Raya aidiladha dah nak dekat. Nak tampil lebih gojes pada hari raya tu boleh la solek mata uols dengan lebat lentik mascara ni.Lien sendiri dah cuba lebat lentik mascara ni. Besh sangat.


Terima kasih sudi baca entry ni.

Resepi - Kek Choc Moist Honey Starz Merdeka

Image
Assalamualaikum..
Okay, atas permintaan hubby, lien masak kek choc moist ni kali kedua lien try buat kek ni.Nak rasa air tangan lien sendiri...katenyerr. Dia memang hantu kek choc moist ni.Kalo boleh lagi leleh choc tu lagi dia suka.Lien yang tak bape nak terer masak kek ni cuba jugak la. Lagi pun lien nak juga bagi amsyar rasa kek air tangan lien. Dulu masa kecik-kecik mak lien memang suka buat kek kukus. Kek yang simple ja dia buat tapi orang cakap air tangan ibu tu kan tak boleh lawan kek yang paling sedap kat pasaran tu. Lien memang selalu teman mak lien masak kek tapi lien tak pernah cuba pun buat sendiri. Ops..:P
Bersungguh benar hubby ajak lien cari bahan-bahan nak buat kek ni. So masa cuti hari merdeka tu lien berjaya juga buatkan kek permintaan hubby ni. Lien mintak resepi dgn my twin. Hehe..sebab dia dah terer masak kek ni. Lien budak baru belajar.kui kui kui.Alhamdulillah, berjaya jugak akhirnya. Yang penting hubby dan amsyar suka.
Awal pagi lagi,sambil tengok perbarisan dan s…

Photoshoot: Testing New Body and Lens

Image
Assalamualaikum..

Sesi photoshoot ni untuk test body dan lens camera baru daddy

Talent / Makeup : Dalin LienDa Winda
Photographer: Faeez Ezuan 

@copyright by MEMORABLE PHOTOGRAPHY SERVICES


Facebook: MEMORABLE PHOTOGRAPHY SERVICES

Terima kasih sudi baca entry ni

VIDEO