Posts

Showing posts from December, 2014

Diari Amsyar : Birthday Aqil Amsyar lar

Image
Hai,
28.12.14 hari lahir Amsyar berusia genap setahun. Syukur sangat kehadiran Aqil Amsyar menyerikan kehidupan kami. Memang dari dulu saya bercita-cita nak ada zuriat sendiri. Tuhan makbulkan impian saya. Cahaya mata kami hasil dari perkahwinan dengan daddy (JODOH ISTIKHARAH).Terima kasih Tuhan.Sakit masa bersalin dah jadi macam mimpi ja.Berlalu seiring dengan waktu.
Amsyar membesar dengan sihat,cergas dan cerdas.Semoga Amsyar menjadi anak yang soleh,berjaya dunia dan akhirat.




Happy Anniversary

Image
Haii...
Semoga Mummy and daddy bahagia selalu yer.Barulah amsyar pun bahagia..",Amsyar.


Tenkiu.

Wideshawl Glitter

Image
Haiii,
Okay..hari ni mek jangok nak udate pasal shawl.Shawl ni hasil sentuhan tukang jahit yang sama yang jahit baju tunang, nikah dan sanding mek jangok tau.Kalo korang nak jugak bergaya dengan shawl ni boleh call / wassap 019- 205 9627





Okay..tu je lah entry kali ni.Terima kasih singgah blog kite.Amsyar pun dah dibuai mimpi indah.Good Night bebeh.


Tugas Suami dan tugas seorang Isteri

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Nak share artikel kat bawah ni dengan korang.Nak thanks kat daddy jugak sebab banyak meringankan tugas lien sebagai seorang isteri dan mummy. 
Okay..jom baca dan praktikkan #copy paste
JANGAN ikut BUDAYA Melayu. IKUT apa yg Nabi AJAR.
Cerita penceramah & pakar kaunseling rumahtangga TUAN HJ HUSSIM, sahabat baik Dato Fadzilah Kamsah. Dia mengaku sgt bahagia bersama isterinya...
Katanya," Sy bangga nak bagi tahu semua, dulu waktu anak-anak kecik, sayalah tukang cuci punggung anak2, salin lampin, sampai anak pancut kat muka, sayalah tukang basuh baju lampin semua...tu kerja saya...Isteri sy kata, "abg, malam2 abg ambik alih buat kerja tu semua ok"...kita sama2 kerja.
"Saya nak bagitahu, dalam rumahtangga, suami kena rajin. Tak boleh malas... Lani dah senang, baru saya cari pembantu kat isteri saya. Tapi saya bangga nak bagi tahu itu yg sy buat dalam rumhatangga selama ini. Jemur baju kat luar, jiran sebelah tegur. Semua…

Being me

Image

Cerita Sup Kaki Ayam Mabeles

Assalamualaikum..
Dari zaman kanak-kanak hinggalah dewasa, kaki ayam tu adalah my favourite.Especially sup kaki ayam dan kaki ayam goreng kunyit. Kalo nak goreng kaki ayam tu mesti kena ada tudung periuk sebagai perisai.Kikikiki..maklumlah bila kita goreng kaki ayam tu kan minyak tu merecik-recik.
Dulu ingat lagi kalo mak beli ayam, dua-dua kaki ayam tu kite yang kebas dulu.Kalo mak masak sup, kita akan cari kaki ayam dulu.
Semasa preggy tahun lepas mengandungkan anak yang pertama iaitu Aqil Amsyar, lien tak tahu kenapa lien langsung tak boleh nak makan kaki ayam. Kalo dulu tengok sup kaki ayam ke, kari kaki ayam ke atau kaki ayam goreng kunyit ke mesti dah meleleh air liur ni.Tapi masa preggy sebaliknya. Kalau pergi pasar beli ayam tu dah suruh hubby buang siap-siap tak mau kaki ayam.
Aqil Amsyar dah pun 11 bulan dah nak masuk setahun dah.Maknanya dah setahun lebih la kan lien tak makan kaki ayam. Hubby ada beli kan kaki ayam sebab mak mentua suruh masakkan sup kaki ayam tuk amsyar yang …

Birthday Daddy Part II

Image
Hai,
Haa...nak tengok tak keletah Aqil Amsyar masa kami tengah dating.Antara aksi Aqil Amsyar yang sempat dirakam. Aqil Amsyar excited sangat.




VIDEO