Mewarnakan rambut dengan inai

Assalamualaikum...

Pakai inai kat rambut..nampak la merah gelap sikit-sikit and shining..ok la tu kan..janji halal dan tak menghalang air dari sampai ke rambut..mandi wajib sah...hehehhe

Kalau korang nak try jugak,boleh ikut cara-cara Dalin LienDa Winda mewarnakan rambut dengan inai seperti tertera di bawah: 

  • Sapukan inai pada keseluruhan rambut di kepala
  • Bungkus kepala dengan shower cap.Biarkan selama 30 minit. 
  • Kemudian, bilas dan cuci dengan syampu.Lepas tu apply conditioner biarkan seminit dan bilas lagi. 
  • Spray kan hair tonic ke bahagian akar rambut  sebelum keringkan rambut.
  • Akhir sekali, apply calmer essence apabila dah selesai keringkan rambut.

 Selamat mencuba

Comments

Anonymous said…
Kalau nak apply inai dekat rambut, rambut kena basah lan kan?
masa nak apply tu make sure rambut kering..dah sapu inai keseluruhan rambut bungkus dengan shower cap..biarkan paling minimum 30 minit utk bagi inai tu meresap kat rambut..then lepas tu baru basahkan rambut
Anonymous said…
Salam nak tanya, bancuh inai tu mcm bancuh inai nak inaikan kuku tu ke buat campuran cair?
Anonymous said…
Nak tnye kalau dah warna rambut jadi hitam . Berapa lama msa yg kne ambil untuk wrnakn balik wrne lain? *inai henna

Popular posts from this blog

Sinopsis Drama Bersiri Korea bertajuk "Healer"

Profil 16 Peserta Bintang RTM 2018

VIDEO