Azam

Assalamualaikum...

Amacam?Visi dan misi 2012 korang tercapai tak?Lien?Korang nak tanyalah tu kan?opsss…rahsia.heheheh.
Rasanya belum terlambat lagi nak wish Selamat tahun baru 2013 tuk korang..
Sudah bersiap sediakah kita tuk menghadapi cabaran baru?Dah susun strategi baru?hahhaha….kecut.Be cool..
Azam baru?sana sini memang isu hangat la kan..tahun baru lah katakan u ols.Bagi umat Islam mungkin ada yg dah set azam baru sempena  Maal Hijrah yang lepas. 

Mari kita terus berazam.Nak pasang azam senang ja kan kan?Tapi nak melaksanakan azam kita perlu ada strategi.Lien bukanlah seorang yang sangat berjaya.Setakat ni alhamdulillah, setiap apa yg lien impikan tercapai.Boleh dikategorikan sebagai kejayaan peribadi lah kan.Alhamdulillah.Yang penting jangan give up dan banyakkan bersabar.Lien nak share sedikit tips bagaimana melaksanakan azam.

Tips yg cukup mudah:
  •       Tetapkan matlamat spesifik 
  •       Atur strategi 
  •       Matlamat harus ada ‘deadline’ bila patut dicapai

      Simple kan?Boleh diamalkan.In Shaa Allah mujarab.:)

Comments

Popular posts from this blog

Mewarnakan rambut dengan inai

Sinopsis Drama Bersiri Korea bertajuk "Healer"

Profil 16 Peserta Bintang RTM 2018

VIDEO