Posts

Showing posts from January, 2013

Mutiara kata 2 - Buatlah hati kita tersenyum juga

Kita boleh bersedih.Tapi jangan sampai berhari-hari,berminggu-minggu, berbulan-bulan dan lebih parah lagi bertahun-bertahun.Bibir kita boleh berpura-pura tersenyum, tapi hati kita tak pandai menipu. Jadi buatlah hati kita tersenyum juga.

Tinta Dalin LienDa Winda

Mewarnakan rambut dengan inai

Assalamualaikum...
Pakai inai kat rambut..nampak la merah gelap sikit-sikit and shining..ok la tu kan..janji halal dan tak menghalang air dari sampai ke rambut..mandi wajib sah...hehehhe

Kalau korang nak try jugak,boleh ikut cara-cara Dalin LienDa Winda mewarnakan rambut dengan inai seperti tertera di bawah: 

Azam

Assalamualaikum...
Amacam?Visi dan misi 2012 korang tercapai tak?Lien?Korang nak tanyalah tu kan?opsss…rahsia.heheheh. Rasanya belum terlambat lagi nak wish Selamat tahun baru 2013 tuk korang.. Sudah bersiap sediakah kita tuk menghadapi cabaran baru?Dah susun strategi baru?hahhaha….kecut.Be cool.. Azam baru?sana sini memang isu hangat la kan..tahun baru lah katakan u ols.Bagi umat Islam mungkin ada yg dah set azam baru sempena  Maal Hijrah yang lepas. 
Mari kita terus berazam.Nak pasang azam senang ja kan kan?Tapi nak melaksanakan azam kita perlu ada strategi.Lien bukanlah seorang yang sangat berjaya.Setakat ni alhamdulillah, setiap apa yg lien impikan tercapai.Boleh dikategorikan sebagai kejayaan peribadi lah kan.Alhamdulillah.Yang penting jangan give up dan banyakkan bersabar.Lien nak share sedikit tips bagaimana melaksanakan azam.
Tips yg cukup mudah: Tetapkan matlamat spesifikAtur strategiMatlamat harus ada ‘deadline’ bila patut dicapai
      Simple kan?Boleh diamalkan.In Shaa All…

Serakan semangat baru

VIDEO