Cara-cara Penjagaan Rambut Dalin LienDa Winda

1.Produk penjagaan rambut
 
Make sure ada produk lengkap untuk rambut.Sila rujuk senarai di bawah.Lien ada ni semua.Tengok macam mak aiii banyak betul.Jangan risau  produk ni tahan sampai 6 bulan.Percayalah syampu je tak cukup untuk dapat rambut yang cantik . 
  • Syampu (cuci rambut dengan menggunakan syampu setiap hari atau 2 hari sekali)
  • Conditioner ( conditioner ni apply selepas siap bilas rambut pakai syampu tadi kan.Selepas apply conditioner bilas sekali lagi )
  • Hair mask (boleh pakai 2 minggu sekali nak kasi rambut smooth.Selepas cuci rambut dah siap syampu dan apply conditioner,apply hair mask ni dan biar selama 5 minit.Sementara tunggu 5 minit tu boleh lah nak gosok gigi ke nak sabun badan ke kan )
  • Calmer essence (apply sebelum dan selepas siap keringkan rambut menggunakan hair dryer)
  • Leave in treatment ( sapu kat hujung rambut tak bagi rambut bercabang)
  • Hair Tonic ( hair tonic ni untuk kurangkan kelemumur. Spray kat bahagian akar rambut sebelum keringkan rambut menggunakan hair dryer)
 Syampu dan conditioner lien guna produk sunsilk.Yang lain-lain  lien beli kat salun rambut.

2.Supplement

Lien ambil Evening Primrose Oil (EPO).Supplement ni supaya rambut sihat dan tak kering.Tapi kena hati-hati sebab takut nanti tumbuh jerawat pulak.

3.Pemakanan

Kerap minum soya untuk bagi rambut lebat dan banyak.Lien memang suka minum soya sejak kecil lagi.Mungkin sebab tu rambut lien lebat tahap maksima..

4.Rawatan pakar

Lien pergi salun sebulan sekali tuk cuci rambut.Best bila kena urut bagi perjalanan darah kat kepala berjalan lancar.Lien buat hair treatment 2 kali setahun  ja sebab lien dah pakai hairmask kan so tak perlu kerap sangat.Beautiful hair need an expert.Eceh sempat lagi..hehehe.Sebab tu kena rajin pergi salun rambut.

Sekian , terima kasih.

Comments

Popular posts from this blog

Sinopsis Drama Bersiri Korea bertajuk "Healer"

Mewarnakan rambut dengan inai

Profil 16 Peserta Bintang RTM 2018

VIDEO