Posts

Showing posts from November, 2012

Kabus Putih

I My Me Mine

Image
Assalamualaikum
Pic di atas antara komen rakan-rakan facebook lien tentang diri lien.Appreciate sangat.Mungkin rakan-rakan menilai lien setelah kenal lien,menilai secara luaran,ataupun penilaian melalui pemerhatian.Ada satu komen yang menarik perhatian lien daripada Razzi Rahman iaitu 'Battle Field'.Srupo tajuk game 'battle field'.hehehe.Lien tak pernah main game tu.Mungkin lepas ni boleh try main game tu.
Sometimes kita kena suruh orang nilai diri kita.Sebab kadang-kadang kita sendiri pun tak kenal diri kita.Dan mungkin juga ada yang kita terlepas pandang. Sikap terlalu merendah diri tak bagus,sikap terlalu bangga diri pun tak bagus.Sederhana lagi molek dop gitu?Yang mana dop elok tu lien akan perbaiki,yang elok akan lien kekalkan.

Apa yang lien tahu tentang diri sendiri?
Attitude/perangai/perwatakan lien yang tak boleh blah:
1.Takut kucing (nampak kucing tu macam harimau,terjerit-jerit sampai satu kampung boleh dengar) 2.Merajuk no satu 3.Sensitif 4.Gedik (sikit-sikit jah,d…

Mutiara kata 1

Image

Jump

Image
Semasa tayangan Siaran Langsung Perlawanan Bolasepak Piala Malaysia 2012 (Akhir), lien pun syok-syok jugak layan cerita kat 8tv ni tajuk dia Jump.Remote tu duk tekan-tekan kejap tv1 kejap 8tv.Tahniah Kelantan, meme gomo sengoti.Tapi kan asa macam nak tonton lagi ja cerita Jump ni macam best pulak.Lien memang suka tengok cerita yang berunsurkan tarian contoh macam step up tu..perghhh layan abis ternganga sampai ke sudah.
Summary :

A young country girl named Phoenix (Kitty Zhang Yuqi) loves dancing. She's was raised by her Kung Fu Master father after the death of her mother. Pheonix then gets the opportunity to move to the big city of Shanghai and pursue her dreams of dancing. Phoenix lands a part time job at local dance school to better her dance skills.

She then encounters Ron, the owner of the dance school and a rich playboy. Ron notices Phoenix's talents and offers her a free scholarship to his schoo. She also joins the upcoming dance competition. Phoenix also gets rom…

VIDEO